Hvorfor er min hud irriteret?

Hvorfor er min hud irriteret?

Har du nogensinde undret dig over, hvor de røde pletter på huden kommer fra? Hudirritationer kan være irriterende, kløende eller endda smertefulde og deprimerende. Det eneste, vi tænker på i sådan en situation, er, hvordan vi slipper af med problemet. 

I denne artikel vil vi se på en af de mange typer hudirritationer - psoriasis, vi vil også gøre opmærksom på de forskellige risikofaktorer, der kan forårsage hudirritationer af enhver slags. Og selvfølgelig vil vi fortælle dig, hvordan man håndterer hudirritationer på en helt naturlig måde.

Lad os se nærmere på, hvad psoriasis er, hvad de mulige årsager er, hvad man kan spise, og hvordan man kan afhjælpe problemet på den mest naturlige måde. Du kan regne med os!

InaEssentials familie

Hvad er psoriasis

Psoriasis er en hudsygdom, der er karakteriseret ved røde, kløende hudområder dækket af sølvfarvede skæl. Disse sølvfarvede skæl dannes som et resultat af øget celledeling, som oftest er forårsaget af forstyrrelser i immunsystemet. 

Sådanne irriterede hudområder kan være smertefulde, forstyrre søvnen og endda gøre det svært at fokusere. 

Tilstanden har en tendens til at gennemgå visse cyklusser - den blusser op i et par uger eller måneder, hvorefter den falder til ro indtil næste tilbagefald. 

Ved at forstå arten af en bestemt hudirritation og skelne den fra andre lignende hudsygdomme kan man forbedre livskvaliteten betydeligt.

Lokationer og typer af psoriasis

Der findes forskellige typer psoriasis: plakpsoriasis, guttatpsoriasis, invers psoriasis, pustuløs psoriasis, erytrodermisk psoriasis, neglepsoriasis, psoriasis i hovedbunden og psoriasisgigt.

Psoriasis kan manifestere sig på mange forskellige steder på kroppen - fra hovedbunden til albuerne og endda neglene.

Når det kommer til steder, er der i Danmark Psoriasisforeningen og også Verdens Psoriasis Dag med en konference om emnet arrangeret af IFPA.

"Hudirritationer kan være irriterende, kløende eller endda smertefulde og deprimerende."

Årsager og risikofaktorer

Årsagerne til psoriasis er normalt komplekse og ikke fuldt kendte, men der er tegn på en genetisk disposition. 

Mens arvelighed er ukontrollerbar, er der faktorer, der forårsager hudirritationer og forværrer sygdommen, til gengæld kan vi reducere dem fuldstændigt. Her er et par af dem:

 • Tobak 
 • Alkohol 
 • Fedme 
 • Infektioner 
 • Medicin (f.eks. medicin, der behandler hjertesygdomme eller psykiske lidelser)
 • Stress 
 • Vejret. Kutan psoriasis og psoriasisgigt forværres normalt om vinteren og forbedres om sommeren. Dette skyldes hovedsageligt tør luft og lavt sollys.  
 • Hudlæsioner. Ridser, sår, piercinger og endda solskoldning kan forårsage læsioner på huden - Koebner-fænomenet.

Det lyder skræmmende, men husk, at ingen af disse faktorer alene kan genindføre psoriasis. Grunden er altid kompleks.

Naturmedicin og hjemmebehandlinger

hudpleje til hjemmet

Trods adskillige medicinske præparater søger de fleste mennesker naturlige ingredienser og midler, der kan hjælpe dem i deres daglige kamp mod irriteret hud. Hver person er unik, og der findes utallige opskrifter på hjemmebehandling af problemet, der bringer lindring.

Vi har gjort det samme - skabt endnu en opskrift og omdannet vores kunders succes med vores produkter til en Psoriasis RoutINA™.

InaEssentials hudplejerutine til lindring af psoriasis

Vi har kombineret 3 af vores naturlige produkter til en nem 2-trins pleje, der har fået over 90% tilfredshed fra vores kunder i de første 45 dages brug. En symbiose af aktive ingredienser lindrer, stopper forværring og forbedrer hudens generelle sundhed. Lad os se nærmere på dem:

Hvert af disse produkter har fantastiske naturlige ingredienser og er elsket af tusindvis af mennesker med følsom hud i over 25 lande.

Global anerkendelse InaEssentials

Hvilken mad skal man spise eller undgå

psoriasis diæt

Du er, hvad du spiser! Der er ikke noget mere sandt end det udsagn. Som du ved, kan mange af de fødevarer, vi indtager, forårsage hudirritationer og inflammation. 

De vigtigste kategorier af fødevarer, der fører til hudirritationer, er:

 • Fødevarer, der indeholder mættet fedt og transfedt
 • Fødevarer, der indeholder raffinerede kulhydrater
 • Fødevarer med højt sukkerindhold
 • Fødevarer, der indeholder gluten
 • Mejeriprodukter
 • Alkohol

Anbefalede fødevarer til psoriasis og hudirritationer:

 • Frugt og grøntsager
 • Bælgfrugter
 • Fisk
 • Plantebaserede proteiner
 • Nødder og frø
 • Olivenolie
 • Fuldkornsprodukter
 • Fedtfattige mejeriprodukter i små mængder

Der findes ikke en formel for ernæring, der passer til alle, da alle er unikke, og en fødevare kan påvirke hver person forskelligt. Men en afbalanceret kost, regelmæssig fysisk aktivitet og stressreduktion er afgørende for hele din krops sundhed.

 InaEssentials tror på urternes natur og kraft. Det giver os glæde at hjælpe tusinder over hele verden med at håndtere følsom hud og psoriasis hver dag. Deres positive tilbagemeldinger er vores inspiration, der får os til at gå videre og dele den økologiske livsstil med så mange mennesker som muligt.

 

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Psoriasis er en kronisk tilstand uden en endelig kur. Uanset hvad, kan du se en betydelig reduktion i symptomerne gennem konsekvent behandling.

Produktet er klinisk testet, og vi har mere end 100.000 tilfredse kunder i Europa. Du kan blive den næste!  Produktet er velegnet til alle køn, alle aldre, alle hudtyper.

Ja, bestemt! Vores specialiserede pleje vil forbedre din huds udseende, uanset hvilken hudlidelse du måtte have.

Det koster kun ca cirka 12 kr om dagen. Og det tager kun 3 minutter om morgenen og 3 minutter om aftenen. Det betyder, at du i alt er 6 minutter om dagen væk fra din sunde hud.

For alle vores RoutINA™-løsninger har vi en familiegaranti - hvis du bruger den i 90 dage (3 måneder) og ikke ser et resultat, får du pengene tilbage + 300 kr til vores økologiske produkter efter eget valg!

Eksem RoutINA
Eksem RoutINA

Denne kraftfulde trio giver langvarig lindring af eksem - en betændelse i huden, der er kendetegnet ved smerte, rødme, hævelse, svie og kløe, og i alvorlige tilfælde revner og blødninger.

Eksem RoutINA™ - holdbar løsning til Eksem og Hudirritationer

En Mission Udover Profit: Hvordan vores brand skaber indflydelseg

Vi hos InaEssentials tror på at give tilbage til samfundet, som har støttet os. Derfor er vi stolte af at tilbyde beskæftigelsesmuligheder til medlemmer af minoritetsgrupper, som hjælper dem med at støtte deres levebrød og give dem en lysere fremtid. Ved at vælge vores økologiske produkter forbedrer du ikke blot din egen sundhed og skønhed, men du har også en positiv indflydelse på andre menneskers liv. Vær med til at gøre en forskel i dag.